Covid-19 ve Tüplü Dalış

COVID-19 ve TÜPLÜ DALIŞ

Covid-19 gündeme geldiği andan itibaren sualtı dünyası yara aldı... Büyük bir yara ve covid-19 örneği kalmasa bile bu yara iyileşmez!

.... Herkesin kendi malzemesiyle daldığı bir sualtı dünyası yok, sanırım hiç de olmadı, olmayacak... Peki covid-19 gölgesinde bu nasıl yapılacak? Dalış merkezlerinin hijyen kurallarına fazlasıyla riayet ettiği halde bile kim dalış merkezi malzemesiyle dalış yapacak?

....
Seyahat yasağı elbet bir süre sonra kaldırılacak ama kaldırıldığı halde bile mutlaka biraraya gelip otobüs ya da kendi aracıyla dalışa gitmek gerekecek... Covid-19 gölgesinde kimler bir araya gelebilecek?

....
Dalış eğitiminin pratik tarafı bir yana belli bir süreyi kapsayan teorik eğitimi var... Kursiyerler bir arada karatahta önünde ders alıyorlar... Covid-19 gölgesinde kimler bir arada ders dinleyecek?

Covid*19 ve Tüplü dalış, Mehmet Avadan yazıları, Covid 19 nedir, Covid 19 sorunları nelerdir, Corona virüsü nedir ....
Covid-19 gölgesinde kimler bir arada tekne dalışı yapacak?

....
Federasyonun ana geliri dalış merkezlerinden aldığı aidat ve bröve satışından... Dalış merkezlerinin yaşam savaşı verdiği süreçte Federasyon yaşar mı?

...
Benim öngörüm bundan böyle toplu eğitimler tarihe karıştı ya da karışmak üzere... Bu sadece ülkemizde değil, bütün dünyada... Birebir teorik ya da pratik eğitimler sözkonusu olacak... Elbette bir dalış merkezi birebir dalış yaptırarak uzun süre tatminkar bir gelir elde edemeyecek... Ama uzun vadede kıt kanaat da olsa belki...
.... Başka açıdan baktığımda toplu dalış gezileri tarih oldu veya olmak üzere... Bireysel o da çoğunlukla kendi aracıyla dalışa gitmek yaygınlaşacak...

.... Tekne dalışları yerini kıyı dalışlarına ya da bot dalışlarına bırakacak... Live aboard dalışı unutun... Tabii bröve seviyesi yeterli olan kendi başına, olmayan birebir eğitmenle...

.... Sonuçta bugün olduğundan çok çok fazla "kaçak dalış" yaptıran sayısı artacak... Bunu öngörmek için kahin olmak gerekmez... İki tüpü olan dalış yaptıracak...

.... Zaten az sayıda eğitmenin tek gelir kaynağı dalış iken muhtemelen tek gelir kaynağı dalış yaptırmak olan eğitmen kalmayacak!

.... Ve dalış eğitimi birebir anca olabileceğinden dalış grupları olmatacak ve zaten pahalı bir uğraş olan dalış uçuk fiyatlarla yapılabilecek!

.... Allah sualtıseverlerin yardımcısı olsun!

Yazı : Mehmet Avadan

Abonelik Formu

* gerekli yerler

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore