Çıplak Kör Fareler

Çıplak Kör Fareler

Çıplak Kör Fareler Oksijen Olmadan 18 Dakika Hayatta Kalabiliyor.

Korkmayın! Büyüleyici bir hayvan.

Onlarında sevdikleri var. Sevenleri var. Sevilmese sevmese nasıl soyunu sürdürür.

Acı hissetmez. Ağrıya karşı tamamen duyarsız ve esrarengiz. Tüysüz, buruşuk cildi ve dudaklarından çıkıntı uzun dişleri sebebiyle tuhaf görünümüyle meşhur.

O, toprak altında yaşayan bir canlı.

çıplak kör fareler, çıplak kör fareler ne kada yaşar, çıplak kör fareler oksijensiz ne kadar yaşarlar, çıplak kör farelerin evrimi, çıplak kör farelerin özellikleri Kemirgen takımından, Doğu Afrika'nın kurak bölgelerinde yaşayan kemirgen hayvanlardır. Ömürleri uzun mu uzun. 30 yıl yaşıyor. Ağrıya karşı da neredeyse tamamen duyarsız. Bu da bu küçük kemirgeni çok daha esrarengiz kılıyor. Bilim dünyasını şaşkına çeviriyor.

Kansere karşı doğal dirençleri var. Kanserojen maddelerle aynı ortamda bulunsalar dahi kansere karşı dirençli.

‘Dünyanın en çirkin hayvanından biri' diyebilirsiniz. Çok farklı özellikleri nedeniyle bilim açısından önemli bir canlı.

Düşük oksijen seviyesinden hiç rahatsızlık duymuyorlar. Yuvalarında oksijen azaldığında, bir çeşit metabolik transa geçerek tembelleşiyor, kısa süre sonra tekrar kalkıp dolaşmaya başlıyorlar. İnsanlar oksijen olmadan yaklaşık 3 dakika sonra ciddi beyin hasarına maruz kalırken, çıplak kör fareler bitkiler tarafından kullanılan bir moleküler hile yaparak yaşamlarına devam ediyorlar.

Hem çıplak hem kör hem de memeli. 30 ile 300 hayvandan oluşan büyük sosyal gruplar oluşturarak koloniler halinde yaşıyor. Karınca ve arılar gibi grup lideri kraliçeleri var. Sadece az sayıda erkek kraliçe ile çiftleşebiliyor. Çünkü diğerlerinin hepsi çalışıyor, yavrularla ilgileniyor ve grubu koruma görevi yapıyor. Bilim açısından bu kadar önemli bir araştırma konusu olmasıydı onu hiç tanımayacaktık.

Tüysüz köstebek faresi ile de tanışmış olduk.

Nezahat Göçmen

Abonelik Formu

* gerekli yerler

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore